Gündem

Esir takası tam gaz sürüyor

Netanyahu’nun ofisinin sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, Mossad ve İsrail ordusunun bugün serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesini aldığı ifade edildi. Güvenlik güçlerinin listeyi incelediği belirtilen açıklamada, serbest bırakılacak İsrailli esirlerin ailelerine bilgi verildiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberinde de bugün serbest bırakılması planlanan İsrailli esirlerin isimlerinin İsrail makamlarına ulaştığı ifade edilmişti.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma dün saat 07.00’de (TSİ 08.00) uygulamaya girmişti.

Dün akşam saatlerinde Hamas 13 İsrailli esiri, İsrail de işgal altındaki Batı Şeria’daki İsrail hapishanesi Ofer’de bulunan 24’ü kadın, 15’i çocuk 39 Filistinliyi serbest bırakmıştı.

Uzlaşı kapsamında, Hamas’ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

DSÖ: İSRAİL TARAFINDAN GÖZALTINA ALINAN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ DURUMU HAKKINDA BİLGİMIZ YOK

DSÖ, İsrail ordusunun, 15 Kasım’da baskın düzenlediği Şifa Hastanesi’ndeki hastaların ortak Birleşmiş Milletler (BM) misyonu tarafından tahliyesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Şifa Hastanesi’nde durumu kritik hastaların yoğun çatışmaların yaşandığı tehlikeli bir ortamda tahliye edildiği belirtilen açıklamada, “22 Kasım’da Filistin Kızılayı ile işbirliği içinde olan DSÖ, Gazze’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi’nden 151 hasta, onların akrabaları ve sağlık çalışanlarını nakletmek üzere başka bir BM ortak misyonuna katıldı.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, tahliyenin 20 saatte tamamlandığı, bu sürede İsrail ordusunun tahliye konvoyunu kontrol noktasında 6 saat durdurduğu ve arama yaptığı kaydedildi.

Bu durumun, “konvoyun Şifa Hastanesi’nden çıkışta

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Saç Ekimi Fiyatları - Tarafbet